MERSİN / YENİŞEHİR - Aliye Pozcu Anaokulu

Okulun/Kurumun Tarihçesi

Okulumuz, şehrimizin önde gelen hayırseverlerinden Aliye POZCU tarafından bağışlanan arsa üzerine 1962 yılında Mersin İl Özel İdaresi ve bakanlığımızın ortak projesi ile yaptırılmış ve "Bahçelievler Ortaokulu" olarak eğitim öğretime başlamıştır.

Tek katlı ve 6 derslikli olarak inşa edilen bu ilk binaya, Hasan YOZGAT ve bazı hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla 1963-1964 eğitim ve öğretim yılında kat çıkılarak ilave derslikler yaptırılmıştır. Bir süre aynı isimle eğitim ve öğretime devam eden okulumuz 25 Eylül 1978'de ilkokul olarak dönüştürülmüş ve "Bahçelievler İlkokulu" adını almıştır.

Daha sonra 4 Mart 1987 tarihinde alınan kararla okulumuzun adı değiştirilerek, arsayı bağışlayan Aliye POZCU adı verilmiş ve "Aliye Pozcu İlkokulu" adıyla eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1997 yılında uygulamaya geçen 8 yıllık kesintisiz eğitim ile birlikte ilköğretim okulu olarak dönüştürülen okulumuz "Aliye Pozcu İlköğretim Okulu" adını almıştır.

Bir süre aynı binada hizmet vermeye devam eden okulumuz ihtiyacı karşılayamayacak duruma gelince, aynı bahçe içerisinde 18 derslikli ek blok yapılmış ve 2001-2002 eğitim ve öğretim yılında B-Blok olarak hizmete açılmıştır. 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında A-Blok binamıza ilave olarak "Çok Amaçlı Salon" eklenmiş ve hizmete girmiştir.

2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren hayata geçirilen 4+4+4 yıllık eğitim sistemi ile birlikte okulumuz "Aliye Pozcu İlkokulu" ve "Aliye Pozcu Ortaokulu" olarak ayrılmış ve aynı binada ikili öğretime devam etmiştir. Sabah "Aliye Pozcu Ortaokulu" eğitim yaparken, öğleden sonra "Aliye Pozcu İlkokulu" olarak eğitim yapılmıştır.

Son olarak 2019-2020 eğitim - öğretim yılından itibaren okulumuzun ortaokul kısmı kendisine tahsis edilen "Göçmen" Semtindeki yeni binasında "Ayşe Polat Ortaokulu" adıyla eğitime devam etmektedir. Okulumuz ise "Aliye Pozcu İlkokulu" adıyla, ikili eğitim sisteminden "Normal" eğitime geçmiş ve mevcut adresindeki A Blok ve B Blok olarak iki ayrı binada eğitim - öğretime devam etmektedir.

Aliye Pozcu İlkokulu B Blok Binasının zemin katında 3 derslik 6 şube olarak eğitim öğretim yapan Aliye Pozcu İlkokulu Ana Sınıfları 18.11.2022 tarih ve E-61961361-101.01.01-63816127 sayılı valilik onayı ile "Anaokulu" olarak açılmış ve bu tarihten itibaren "Aliye Pozcu Anaokulu" adıyla eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 03.03.2023 - Güncelleme: 03.03.2023 14:49 - Görüntülenme: 97